Cu siguranta stiti povestea lui Aladdin, eroul care scapa din orice incurcatura cu ajutorul covorului sau zburator. Povestea, inspirata din povestile din „O mie si una de nopti”, a prins foarte bine la publicul larg.

Dragi copii mari si mici, de toate varstele, nu-i asa ca am mare dreptate atunci cand spun ca sufletele noastre raman tinere mereu, daca le permitem acest lucru?

Stiam ca sunteti de acord cu mine, tocmai de aceea m-am gandit sa va port pe aripile copilariei si sa va aduc la cunostinta faptul ca imaginatia si creativitatea nu au margini, mai ales atunci cand vorbim despre amenajarile interioare.

As vrea sa va duc in lumea covoarelor magice, care sunt foarte importante atunci cand doriti sa aduceti un strop de originalitate caminului vostru.

Elementul fantastic, covorul magic, are puteri nemavazute, in general transportand personajele cu o viteza uluitoare.

Covorul zburator apare si in mitologia slava, atunci cand Baba Iaga (nu, nu este vorba despre John Wick si nici despre Keanu Reevs) il ajuta pe Ivan Cel Nebun, oferindu-i un set de cadouri magice, printe care si renumitul covor anterior mentionat.

Iata cum covorul, obiect folosit inca de acum 6000 de ani, a devenit subiectul povestilor atat de indragite de catre popoarele lumii, el intrand oarecum in sfera de mitologie. Desigur, de cand au fost tesute, covoarele au deservit pentru incalzirea podelelor reci.

Se pare ca cel mai vechi covor din lume a fost gasit in Kazakhtan, vechimea lui fiind in momentul acela de aproximativ 2500 de ani. Pare-se ca acel covor provine din Persia antica.

Popularitatea si functiile covoarelor se extind si capata notorietate mai ales in momentul in care Orientul Mijlociu devine islamic. Covoarele, pe langa faptul ca incalzeau podelele si ofereau confort, au inceput sa fie utilizate si pentru rugaciunile tipice islamice.

De ce v-am facut aceasta introducere? Deoarece am vrut sa va fac o incluziune in lumea covoarelor persane, care erau considerate obiecte de lux in secolele de mult apuse. Datorita calitatii lor si a nenumaratelor ore petrecute la razboaiele de tesut pentru fabricare, covoarele persane erau considerate o extravaganta a timpurilor.

Citeste continuarea aici: Covoarele magice adauga un plus de originalitate casei tale