Nu ignora aceste vise! Timp de secole am fost fascinati de vise si semnificatia lor. La sfarsitul secolului al XIX-lea psihoterapeutul Carl Jung, cunoscut pentru arhetipuri si inconstientul colectiv, a inceput sa concluzioneze ca analizarea viselor a fost deschiderea unei usi in ceea ce priveste constiinta si lumea spiritelor.

Cu toate acestea, exista o stiinta in spatele a ceea ce se intampla in timpul somnului. O echipa de oameni de stiinta de la Laboratorul ATR Computational Neuroscience din Kyoto, Japonia, a explorat scanarea creierului in timp ce identifica imaginile vizuale din vise.

Ei au ajuns la concluzia ca ne uitam la visele noastre in acelasi mod in care privim lumea inconjuratoare.

Pentru a analiza visele trebuie sa studiem, de asemenea, modul in care participam la activitatile noastre de zi cu zi. Sunt visele o reluare pe care stimulii vizuali ii percep atunci cand suntem constienti sau sunt mesaje care ne ghideaza de dincolo? Ce inseamna aceste simboluri? Cum le interpretam si le analizam astfel incat sa percepem mesajele lor?

Aici sunt 10 lucruri pe care nu trebuie sa ignoram despre vise

1. Zborul

Visele de zbor indica necesitatea de a fii mai ambitios. Unde te duci? Cum sa ajungi acolo? Intampinati probleme la navigarea prin viata? Visele in care zburam de obicei ne fac sa ne simtim mai energici atunci cand ne trezim. Exista un sentiment de libertate si de a fi capabil de a realiza orice in felul nostru.

2. Cascadele

Cand visam apa, de obicei, este transmisa starea emotionala a mintii. Apa simbolizeaza curatarea si puritatea. A visa o cascada este un semn mare, aceasta reprezinta noi inceputuri deoarece drumurile vechi au fost spalate si curatate, astfel ca apar in cale noi drumuri.

Daca vedeti cascade in visele dumneavoastra, intrebati-va aceste intebari: Este cascada una mica sau una mare? Cum percepeti obstacolele de care aveti parte? Este cascada intr-o jungla intunecata sau o plaja frumoasa?

3. Dintii

Visele cu dinti sunt foarte frecvente. Nu toate visele ce includ dinti simbolizeaza imbatranire. Tragand de dinti simbolizeaza ceva care trebuie sa iasa/sa dispara, in timp ce dintii putrezi simbolizeaza frica si anxietatea.

Visele despre dintii care cad sunt cele mai frecvente vise din acesta categorie. Ele sunt de obicei derivate la situatii noi, care cauzeaza stres: un nou loc de munca, teama de pierdere, lipsa de putere intr-o relatie sau minciuni care sunt tinute ascunse.

4. Moartea

Visul ce include moarte este mai des intalnit decat recunosc majoritatea oamenilor. Asa morbid cum pare, a visa moarte de obicei inseamna incheierea a ceva. Moartea esste incetarea ego-ului.

Exista moartea de anxietate si furie, moartea unei situatii, exista moartea unei idei care sa permita nasterea unei alte idei sau situatii. A visa moarte sau ca muriti poate fi un aspect psihologic care necesita schimbari uriase in ceea ce priveste emotiile umane.

5. Gravida

A visa ca esti gravida simboizeaza o crestere si o dezvoltare majora in ceea ce te priveste. Acesta poate fi orientata spre proiectele si dorintele viitoare.

Daca vizualizati o sarcina in visele dumneavostra, intrebati-va aceste intrebari: Ce incercati sa creati? Ce transformare va intampina in viata de veghe? Sunteti gravida cu posibilitati? Visele despre sarcina pot aduce idei fructuoase pentru un loc de munca sau o relatie.

6. Casa

Visele despre case simbolizeaza propria persoana si diferite aspecte ale personalitatii. In functie de tipul de casa sau camere diferite, interpretarea se poate adanci. Casele sunt despre securitate si confort.

Un pod simbolizeaza amintiri ascunse, in timp ce un subsol poate insemna intuitie si mintea subconstienta.
Daca visezi case, pune-ti urmatoarele intrebari: Cum ai grija de propriul tau corp? Cum te percepi in lumea inconjuratoare?

7. Banii

Visele despre bani ne permit sa ne trezim cu o altfel de recunostinta. Visele cu bani simbolizeaza noroc si modul in care percepem auto-valoare. Castigul la loterie simbolizeaza o schimbare in stilul de viata, in timp ce daca visezi ca dai bani simbolizeaza o teama de pierdere.

Visele despre bani se refera la miezul emotiilor noastre fatade abundenta si prosperitate. Stabilitatea sau pierderile financiare sunt adesea factori de stres in viata noastra.

8. Adulterul

Visele despre adulter semnifica dorintele sexuale si nevoi care sunt reprimate sau sunt care trebuie sa fie exprimate. Aceste tipuri de vise pot semnifica, de asemenea, abandon si temeri, probleme de auto-valoare, si o acceptare inconstienta a unei relatii problematice.

9. Focul

Visele cu foc poate avea mai multe sensuri, in functie de contextul din vis. Vazand un foc la distanta simbolizaza dorinta de transformare, in timp ce joaa cu focul poate fi un avertisment de activitati riscante. Daca visezi ca pornesti un foc simbolizeaza mania care este reprimata.

10. Nuditatea

Visele de a fi dezbracat sunt foarte frecvente. Se conecteaza la frica noastra de a fi expusi. In cazul In care visul este despre altcineva inseamna „adevarul gol” despre o situatie sau a preveste o afacere ilicita. Aceasta poate insemna, de asemenea, pierderea de respect. Goliciunea este despre acceptarea defectelor si a imperfectiunilor.

Visele reprezinta episoade ale vietii noastre, care pot fi analizate in milioane de moduri, iar visatorul este singurul care isi poate da seama de adevarata stare emotionala a visului.

Acestea sunt doar cateva sugestii din lumea viziunilor de noapte; mintea, corpul si spiritul sunt legate intre ele si modul in care ne percepem sinele se joaca cu mintea noastra si in timpul somnului.

Mintea va incerca cu disperare sa dicteze, prin viziuni scurte, modul in care emotiile noastre sunt jucate. Anxietatea sau bucurie poat schimba modul in care dormim. Depinde de noi sa fim cu adevarat constienti de modul in care ne transporta acestea prin viata.

Visele … cauta sa-si exprime in mod invariabil ceva pe care ego-ul nu il cunoaste si nu il intelege. – Carl Jung

4 thoughts on “10 simboluri din vise pe care nu trebuie sa le ignori

  1. Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca mi-a adus o perspectiva noua asupra beneficiilor uleiului de masline. Voi incerca cu siguranta unele dintre recomandarile prezentate aici pentru a-mi imbunatati sanatatea.

  2. Foarte bine structurat articolul si informatiile oferite sunt clare si usor de inteles. Am invatat multe lucruri noi despre proprietatile uleiului de masline si cum poate fi folosit atat intern, cat si extern.

  3. Sunt impresionat de modul in care sunt prezentate diferitele utilizari ale uleiului de masline in articol. Este un adevarat remediu pentru sanatate si frumusete, iar eu cu siguranta il voi include mai des in dieta mea.

  4. Articolul este foarte interesant si util pentru cei care doresc sa afle mai multe despre beneficiile uleiului de masline. Am aflat multe informatii noi si am fost surprins de cate beneficii are acest ingredient natural.

Comments are closed.