Placentofagia – mai simplu, consumul de placenta. Ar putea fi prima data cand auzi acest termen. S-ar putea sa te mire putin, dar nu este un subiect foarte nou.

De fapt, in foarte multe culturi, mamele sunt incurajate sa consume placenta datorita multiplelor beneficii pe care le poate aduce corpului, toate fiind sustinute prin stiinta.

Daca vrei sa afli mai multe despre consumul de placenta sau despre beneficiile de care poti profita daca alegi sa faci asta, citeste in continuare. Dupa, imparte articolul cu toti apropiatii pentru a-i pune in tema cu aceasta practica, desigur, deranjanta, dar care poate aduce extrem de multe beneficii corpului.

In primul rand, daca planuiesti sa iti consumi propria placenta dupa ce ai nascut, ar fi o idee buna sa porti o discutie cu medicul in prealabil. Recomandam acest lucru datorita unor riscuri implicite. Dar, daca te documentezi si afli cum sa o pregatesti corect, vei putea observa avantaje importante in urma consumului, fie ca preferi sa o mananci cruda sau gatita precum o portie de carne.

Se spune ca femeile care tocmai au nascut vor profita cel mult in urma consumului de placenta, deoarece contine o varietate de nutrienti necesari unei femei in aceasta situatie. Placenta contine anumiti hormoni care ajuta la refacerea echilibrului hormonal din corp.

In cazul in care este protejata corespunzator de microbii daunatori pentru persoana care o va manca, placenta poate fi consumata cruda. Dar unele femei prefera sa o gateasca – cele care au incercat deja sa manance placenta spun ca are un gust asemanator carnii de vita.

Daca gandul de a-ti consuma propria placenta te scarbeste, nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca, in zilele noastre, poti gasi capsule cu extract de placenta. De fapt, unele companii farmaceutice accepta mostre de placenta de la femei pentru a produce acele capsule, iar acestea vor putea fi consumate pe cale orala fara probleme.

Acum, haide sa descoperim unele dintre beneficiile pentru sanatate de care te poti bucura in urma consumului de placenta, indiferent de forma in care alegi sa o faci:

Tratarea anemiei

Anemia este foarte des intalnita in randul femeilor, in special al celor care tocmai au nascut, iar simptomele se vor evidentia din cauza pierderilor de sange. De fapt, placenta contine foarte mult fier, un mineral necesar pentru productia de celule rosii din sange sau eritrocite. Prin consumul de placenta bogata in fier, anemia aparuta in urma unei nasteri poate fi tratata rapid si natural.

Cresterea productiei de lapte mamar

Cu totii stim cat de sanatos este laptele mamar pentru nou-nascuti si, de aceea, fiecare mama din lume ar trebui sa se asigure ca ii ofera cantitati suficiente de lapte copilului sau. Femeile care produc foarte putin lapte mamar ar putea consuma placenta – contine ocitocina, un hormon ce incurajeaza circulatia eficienta a laptelui mamar.

Echilibrarea nivelurilor de hormoni

Hormonii unei femei insarcinate, poate chiar si dupa nastere, vor crea un haos total. Ar putea fi nevoie de o perioada mai lunga de timp dupa nastere pentru ca nivelurile de hormoni sa se reechilibreze, iar femeile ar trebui sa reziste o vreme pana cand dezechilibrul hormonal se va remedia. Multumita hormonilor din continut, se spune ca placenta va grabi acest proces.

Reducerea nivelul de stres

Rolul de proaspata mamica poate fi foarte stresant, iar consumul de placenta poate ajuta in acest sens. Foarte multe dintre femeile care aleg sa isi consume placenta afirma ca nu s-au mai simtit atat de stresate. In plus, nivelul lor de energie a crescut. Multe vor spune ca le-a ajutat sa scape in mod natural de depresia postnatala.

Te poti bucura de foarte multe beneficii daca alegi sa iti consumi propria placenta. Din nou, asigura-te ca ai discutat cu un medic despre acest lucru pentru a evita unele dintre riscurile implicite. Daca gandul de a-ti consuma placenta iti creeaza o stare de greata, ai putea incerca varianta cu capsule.

4 thoughts on “Cat de sanatoasa este placenta pentru sanatate?

  1. Recomand acest articol tuturor celor interesati de subiect, deoarece ofera informatii valoroase si relevante pentru cei care doresc sa inteleaga mai bine domeniul discutat.

  2. Sunt impresionat de profunzimea cercetarii prezentate in acest articol, care evidentiaza complexitatea subiectului abordat. Autorul a acoperit multiple aspecte ale problemei, oferind astfel o imagine completa.

  3. Mi-a placut cum au fost prezentate exemplele practice pentru a ilustra conceptele discutate in articol. Acest lucru face subiectul mai accesibil si usor de aplicat in situatii reale.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Am apreciat in mod special modul in care autorul a structurat informatiile pentru a fi usor de inteles si retinut.

Comments are closed.