Amplasarea canapelei intr-un living poate fi cel mai greu lucru, iar acest lucru nu se intampla din cauza greutatii acesteia si numarului de persoane de care ai avea nevoie pentru a o pune pe pozitii, ci din cauza locului in care doresti sa o pozitionezi, intrucat nu mereu vei avea inspiratie.

Fiind cea mai voluminoasa piesa de mobilier aceasta trebuie asezata prima pentru a putea da tonul intregii incaperi, fiind astfel si piesa „vedeta”.

Daca ai stabili un punct central al camerei, precum fereastra sau semineul, atunci lucrurile se vor simplica, iar canapeaua se va potrivi perfect in fata acestuia, daca obiectul central al camerei urmeaza sa fie scos in evidenta prin diferite opere de arta sau alte obiecte de mobilier, situatia devine mai complicata.

Ce optiuni ai? Noi iti vom expune mai departe doi dintre cei mai importante factori.

Fluxul de trafic

Niciun mobilier, oricat ar fi de original, scump sau impresionant, nu trebuie sa afecteze fluxul natural de trafic dintr-o incapere. Asadar, canapeaua nu va fi asezata in locul care face legatura directa dintre doua usi si nici nu va bloca accesul la prize. Daca o asezi de-a lungul unui perete pe care exista o sursa de curent, trage canapeaua cativa centimetri spre centrul incaperii.

Echilibrul vizual

Inainte sa adaugi o piesa de mobilier intr-un decor, fie ca este vorba despre o canapea sau despre o simpla masuta de cafea, trebuie sa ai in vedere echilibrul vizual al incaperii. Prea multe obiecte aliniate de-a lungul unui perete rup armonia camerei, la fel si alaturarea unor piese de proportii diferite.

Hai sa vedem acum care sunt cele mai potrivite locuri in care poti aseza canapeaua:

In partea opusa unei ferestre

Daca fereastra din living iti ofera o priveliste deosebita, de ce n-ai profita de ea? Amplaseaza canapeaua in partea opusa acesteia si vei obtine un rezultat echilibrat si un motiv in plus sa te relaxezi seara, urmarind apusul de soare.

Poti aseza canapeaua si in dreptul ferestrei, cu conditia ca aceasta sa nu aiba spatele prea inalt si sa lasi suficient loc pentru perdele si draperii.

In fata semineului

Fie ca ai un semineu clasic, cu lemne, sau un semineu electric, cel mai potrivit loc pentru canapeaua ta va fi cel din fata acestuia. In mod natural, semineul va fi punctul central al livingului si un stimulent pentru conversatii, asa ca solutia optima este sa creezi o zona de socializare chiar in fata acestuia.

In mijlocul camerei

Probabil ca varianta asezarii canapelei in mijlocul camerei te face sa ridici neincrezatoare din sprancene, mai ales pentru ca mai sus subliniam faptul ca nicio piesa de mobilier nu trebuie sa obstructioneze traficul, si ai dreptate.

O canapea poate fi pozitionata in acest fel daca ai un living spatios, iar culoarul de trecere natural nu ocupa zona de mijloc a incaperii.

Daca optezi pentru o astfel de amenajare trebuie sa iei in calcul si camuflarea spatelui canapelei prin amplasarea in spatele ei a unei biblioteci de mici dimensiuni sau a unei banchete.

In cazul in care ai incercat toate variantele expuse mai sus si niciuna nu este pe placul tau, atunci ia in considerare schimbarea canapelei,intrucat cea pe care o detii deja nu este modelul adecvat.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

6 thoughts on “Sugestii pentru pozitionarea canapelei pentru o incapere confortabila

  1. Ma bucur ca am descoperit acest articol, deoarece mi-a oferit idei noi si utile pentru a gestiona mai eficient proiectele in echipa mea. Sfaturile prezentate sunt usor de implementat si cred ca vor avea un impact pozitiv asupra rezultatelor noastre. Multumesc pentru resursele valoroase oferite!

  2. Articolul este foarte bine structurat si ofera informatii valoroase despre cum sa cresti eficienta echipei tale. Mi-a placut modul in care sunt prezentate exemple concrete si strategii practice pentru a imbunatati colaborarea intre colegi. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor care doresc sa-si optimizeze performanta la locul de munca.

  3. Multumesc pentru acest articol detaliat despre cum sa alegi mobilierul potrivit! Am gasit raspunsuri la multe intrebari pe care le aveam si acum stiu exact ce trebuie sa caut atunci cand imi voi amenaja locuinta.

  4. Sunt impresionat de diversitatea modelelor de mobilier prezentate in articol si de modul in care sunt explicate avantajele fiecaruia. Cu siguranta voi avea in vedere aceste sugestii atunci cand voi achizitiona noi piese de mobilier pentru casa mea.

  5. Ma bucur ca am descoperit acest articol, deoarece ma confruntam cu dificultati in alegerea mobilei potrivite pentru living-ul meu. Sfaturile oferite sunt foarte practice si m-au ajutat sa iau o decizie informata.

  6. Articolul este foarte interesant si ofera multe informatii utile despre cum sa alegi cel mai potrivit mobilier pentru casa ta. Mi-a placut modul in care sunt prezentate diferitele tipuri de piese de mobilier si cum pot fi integrate in diverse stiluri de design interior.

Comments are closed.