Textile-in-design-interior-si-pentru-afara.jpg

In interior, este dificil de evidentiat elementul principal care iese in evidenta din restul atmosferei. Pentru unii, finisarea devine cel mai important lucru, iar altii prefera accesoriile si materialele textile. De fapt, interiorul este o imagine de design unica, indivizibila, in care fiecare detaliu isi are propria greutate.

Doar in setul de elemente care sunt selectate in conformitate cu echilibrul, se afla secretul mediului ideal. Textile din interior sunt incluse in grupul de accesorii „necesare”, fara de care pur si simplu nu se poate realiza un mediu confortabil interior.

Sunt folosite pentru decorarea birourilor, cladirilor rezidentiale si apartamentelor, hotelurilor. Camerele care nu au materiale textile, sunt complet lipsite de confort si se poate spune cu siguranta, ca tesaturile sunt o sursa de caldura pentru confortul casei. Textilele pentru interiorul casei sunt tricotate, tesute, laminate si cusute.

Rolul textilelor in interior

Exista tesaturi textile in fiecare casa. Dormitoarele sunt decorate cu covoare pe podea, perdele si draperii la ferestre, cuverturi de pat, paturi si perne sau perne decorative pe paturi, tapiterie pe scaune. In bucatarie, gama de aplicare a textilelor variaza intr-o oarecare masura: aici poti gasi fete de masa, servetele, prosoape. Perdelele si draperiile raman neschimbate.

Chiar si intr-o camera umeda, cum este baia, exista textile, cum ar fi covorul cauciucat si prosopul. Este adevarat ca acest decor este interschimbabil, nu este permanent, dar prosoapele sunt incluse in conceptul interior si ofera confort. Poate ca textilele, de-a lungul istoriei designului, au devenit un test al timpului pentru noile tendinte ale modei. Mai intai s-a schimbat textura, apoi dimensiunea si culoarea.

Draperiile grele din satin sau brocart cu motive regale, brodate cu fire de aur si decorate cu ciucuri, tapiteria din catifea pentru mobilierul tapitat cu chit pe patru fete, tapetul cu motive colorate, covoarele moi cu ornamente, asternuturile maiestuoase cu bucle, arcuri si accesorii sunt frumuseti de domeniul trecutului.

Astazi, exista interiorul Art Deco, cu textile ale caror falduri cad liber cu o usoara neglijenta, si care ajuta la conferirea unei netezimi a interiorului. In Pop Art, textilele sunt decorate cu modele geometrice, iar tesatura in sine este pictata in culori stralucitoare si acrilice.

In epoca acestui stil, designerii au inceput sa practice utilizarea substantelor sintetice. Acum ca designul s-a mutat spre minimalism si constructivism, interioarele sunt decorate mult mai modest si acest lucru a afectat din nou textilele, care au devenit simple si elegante.

Textile pentru afara

In stilul de viata modern, predomina textile pentru afara cu forme si modele clare. Un covor de exterior cu forme geometrice se potriveste perfect pentru afara. De regula, cu cat formele sunt mai unghiulare, cu atat covorul apare mai modern si mai clar. Culorile dezactivate, cum ar fi gri, se potrivesc in mod deosebit cu exteriorul, dar si culorile puternice, cum ar fi portocaliu, roz sau verde, care pun accentul pe covor.

Daca mobilierul tau de pe terasa este in alb si negru, creaza un contrast frumos. Sculpturile abstracte negre sau albe sau elementele decorative din sticla sunt potrivite cu un covor de exterior in nuanta verde.

Modele orientale intr-un stil clasic

In stilul clasic vei gasi deseori mobilier intunecat din nuc sau cires. In plus, covoarele de exterior cu un model oriental arata armonios. Cu multe surse de lumina indirecta de la lampile de masa cu baze din lemn sau alama, gradina de iarna va fi deosebit de eleganta si primitoare.

In zona exterioara, ai nevoie de un covor de exterior cu modele orientale care se armonizeaza bine cu mobilierul din rachita inchisa si mesele laterale cu o suprafata fina de sticla.

Aspect folosit in stil vintage

In stilul vintage, se utilizeaza in mod constient frumusetea vechiului. Pe terasa ta exista o canapea cu o husa textila de culoare rosie-vin prafuit. In acest caz poti alege textile pentru afara cu un aspect folosit. Cele mai folosite textile pentru afara sunt covoarele de exterior vintage, care arata ca au trecut prin multe si sunt folosite de multi ani.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

5 thoughts on “Textile in design interior si pentru afara

  1. Sunt impresionata de profunzimea informatiilor prezentate in acest articol. De la teorie despre psihologia culorilor pana la sfaturi practice despre cum sa alegi nuantele potrivite, totul este acoperit cu atentie la detalii. Multumesc pentru acest ghid util!

  2. Ma bucur ca am gasit acest articol pentru ca ma ajuta sa inteleg mai bine cum sa combin culorile intr-un mod armonios in locuinta mea. Recomand cu incredere tuturor celor care vor sa-si redecoreze casa sa citeasca acest ghid practic.

  3. Articolul este foarte bine structurat si ofera informatii utile despre cum sa alegi cele mai potrivite culori pentru casa ta. Mi-a placut modul in care autorul a explicat fiecare pas in detaliu, facandu-l usor de inteles chiar si pentru cei fara experienta in design interior.

  4. Am apreciat modul in care autorul a prezentat multiple perspective asupra subiectului discutat, oferind astfel o imagine completa asupra situatiei. De asemenea, am gasit utila sectiunea dedicata recomandarilor practice, care ofera solutii concrete pentru problemele identificate. Un articol bine structurat si informativ.

  5. Articolul este foarte informativ si detaliat, oferind o analiza ampla a subiectului tratat. Sunt impresionat de profunzimea cercetarii si de modul in care autorul a abordat aceasta tema complexa. Ma bucur ca am avut ocazia sa citesc acest articol si sa imi imbogatesc cunostintele.

Comments are closed.