Trebuie sa stii aceste trei avantaje ale infiintarii unui SRL!

Dacă vrei să îți deschizi o afacere, probabil te-ai întrebat care sunt avantajele infiintării unui SRL.

SRL sau societate cu răspundere limitată, este forma juridică preferată de mulți antreprenori români, datorită beneficiilor pe care le oferă.

Îți prezentăm trei dintre cele mai importante avantaje ale unui SRL și îți vom arăta cum poți face infiintare SRL simplu și rapid, cu ajutorul Contab Secure Solutions, o firma de servicii contabilitate Bucuresti care oferă servicii de infiintare firma SRL, resurse umane, salarizare și administrare personală, protecția muncii (SSM și PSI).

Formalități simple de înființare

Unul dintre avantajele infiintării unui SRL este că nu necesită multe documente și proceduri. Pentru a înființa un SRL, trebuie să urmezi următorii pași:

 • Rezervarea denumirii firmei la Registrul Comerțului

 • Stabilirea sediului social al firmei și obținerea documentelor necesare (copie act de proprietate, extras de carte funciară, carte identitate proprietar)

 • Redactarea actului constitutiv al firmei și a declarației pe propria răspundere a administratorului

 • Depunerea capitalului social la bancă

 • Depunerea dosarului la Registrul Comerțului și așteptarea soluționării

 • Ridicarea actelor și înmatricularea firmei

Toți acești pași pot fi realizați cu ajutorul Contab Secure Solutions, care îți oferă reprezentare completă la Registrul Comerțului, rezervarea de denumire, redactarea actului constitutiv și contractului de închiriere/comodat, găzduirea sediului social serviciile de contabilitate și facturare.

Răspundere limitată a asociaților

Un alt avantaj al unui SRL este că asociații nu răspund personal pentru datoriile firmei, ci doar cu contribuția lor la capitalul social.

Acest lucru înseamnă că averea personală a asociaților este protejată în caz de faliment sau insolvență a firmei.

De asemenea, asociații unui SRL pot fi persoane fizice sau juridice, române sau străine, și pot fi maxim 50. Fiecare asociat are drept de vot în adunarea generală, proporțional cu partea sa socială.

Capital social minim

Un ultim avantaj al unui SRL este că nu necesită un capital social mare pentru a fi înființat. Capitalul social minim este de 1 leu, iar acesta poate fi format din aporturi în bani.

Capitalul social poate fi majorat sau diminuat ulterior, prin modificarea actului constitutiv.

Capitalul social reprezintă garanția creditorilor firmei și poate fi distribuit asociaților sub formă de dividende, după plata impozitului de 5%.

Concluzie

În concluzie, infiintarea unui SRL are multe avantaje, cum ar fi formalități simple de înființare, răspundere limitată a asociaților și capitalul social minim.

Dacă vrei să îți deschizi o afacere sub forma unui SRL, te invităm să apelezi la Contab Secure Solutions, o firmă de contabilitate care îți oferă servicii de infiintare firma SRL, resurse umane, salarizare și administrare personală, protecția muncii (SSM și PSI).

Ei te vor ajuta să îți înființezi firma, fără deplasări și fără birocrație. Pentru a afla mai multe, intră pe www.contabss.ro și contactează-i pentru o ofertă personalizată.

6 thoughts on “Trebuie sa stii aceste trei avantaje ale infiintarii unui SRL!

 1. Un alt aspect important este flexibilitatea oferita de un SRL. Poti alege intre diferite forme de organizare interna, putand stabili structura actionariatului si modul de functionare al societatii conform propriilor nevoi si obiective.

 2. Un alt beneficiu al infiintarii unui SRL este posibilitatea de a atrage investitii. Multe companii si investitori prefera sa colaboreze cu societati cu raspundere limitata, deoarece acestea transmit un nivel mai mare de siguranta financiara si legala. Astfel, vei putea obtine mai usor finantarea necesara pentru dezvoltarea afacerii tale.

 3. Unul dintre avantajele infiintarii unui SRL este faptul ca iti ofera protectie juridica. Prin acest tip de societate, esti considerat o entitate separata de afacerile personale, ceea ce inseamna ca, in cazul unor litigii sau datorii, patrimoniul personal nu va fi afectat.

 4. De asemenea, infiintarea unui SRL poate aduce beneficii fiscale semnificative, precum deductibilitatea cheltuielilor cu salariile si alte cheltuieli operationale. Aceste avantaje pot influenta pozitiv situatia financiara a companiei si pot contribui la cresterea profitabilitatii.

 5. Unul dintre avantajele evidentiate este responsabilitatea limitata a asociatilor, ceea ce inseamna ca acestia nu isi vor expune bunurile personale in cazul unor datorii ale companiei. Acest aspect ofera un grad mai mare de protectie financiara.

 6. Articolul prezinta foarte bine avantajele in infiintarea unui SRL, oferind informatii clare si concise. Este important sa cunosti beneficiile acestui tip de societate comerciala pentru a lua deciziile potrivite in afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *