Fara doar si poate, in acest moment trecem cu totii printr-o inflatie globala. In prezent, cresc preturile pentru toate utilitatile, precum si tariful pentru carburant. Din pacate, toate aceste cresteri de tarife, afecteaza intr-o proportie mai mare sau mai mica toate tipurile de activitati. Cu toate ca serviciul de inchirieri auto se incadreaza intr-un sector, care nu depinde in totalitate de aceste cresteri,…

Aflam ca si acest domeniu poate avea de suferit. Din cate stim, clientul este cel care dicteaza piata. Asa ca, vom vedea de aceasta data, ce au de spus si clientii de rent a car despre acest subiect…

Piata de rent a car globala are o valoare de peste 90 de miliarde de dolari. Deasemeni, analistii de business mentioneaza ca la aceasta suma se adauga in fiecare an, inca 10 miliarde. Dupa cum vedeti, acest domeniu de activitate are o putere enorma in economia globala.

Cu toate acestea, sunt anumite elemente pe care nimeni din acest serviciu nu le va putea controla. In ultima perioada, din cauza razboiului ruso-ucrainean, inflatia a crescut foarte mult la nivel mondial.

In urma acestei cresteri, tariful pentru carburant a ajuns la un nivel destul ridicat. In Romania, a crescut de la 5,6, la 9 Ron pe litru. Din cauza acestei scumpiri, foarte multe tipuri de servicii au fost influentate. In sectorul de rent, pretul carburantului nu este prezentat ca un cost direct. Cu toate acestea, tariful lui se comporta ca o cheluiala aditionala pentru serviciul de inchirieri auto.

Cum influenteaza cresterea pretului la carburant, piata si clientii de inchirieri auto?

Serviciile clasice de rent a car sunt de doua tipuri: cu si fara garantie. In pachetul cu garantie, nu va mai fi niciun cost aditional. Va exista doar un depozit, care va fi deblocat la sfarsitul inchirierii. In serviciul fara depozit, se anuleaza garantia in totalitate, dar va exista o asigurare zilnica. Aceasta se va plati pe fiecare zi de inchiriere. Deasemeni, ea se comporta ca o suma platita catre firma de inchirieri auto, nu ca un gaj.

Am facut aceasta paranteza, pentru a afla ce alte cheltuieli apar in serviciul de inchirieri. Cu toate acestea, singurul cost care este necesar pentru ambele pachete de rent, va cel al carburantului. Acesta este elementar pentru fiecare in parte.

El este un must, pentru toti care participa in trafic. Chiar daca nu pare un element ce are puterea de a influenta piata de rent a car, vom afla ce s-a intamplat si ce se intampla in urma cresterii pretului la combustibil.

Cum afecteaza clientul de rent a car, cresterea tarifului la combustibil?

Pe baza analizelor realizate de compania de inchirieri auto, Rent-4U, s-au descoperit doua categorii de clienti. Astfel, sunt cei care isi calculeaza bugetul de inchiriere, precum banii pentru combutibil. Si, deasemeni, sunt cei care isi permit autoturisme mult mai costisitoare, ce pot fi inchiriate de la 60 de euro pe zi. Ambele tipologii de clienti au avut raspunsuri diferite, referitoare la cresterea pretului pentru carburant.

Din prima categorie, am expus raspunsul unuia dintre clienti la intrebarea: „Va afecteaza faptul ca a crescut tariful pentru combustibil si totodata si cheltuielile, ce apar atunci cand inchiriati o masina?”.

Raspunsul lui a fost:”Cum sa nu te afecteze?! Gandeste-te ca pretul este de doua ori mai mare, fata de anul trecut. Te afecteaza, cum sa nu. Atunci cand inchiriezi o masina, mergi destul de mult cu ea. Inainte de aceste scumpiri, nu ma gandeam la pretul carburantului. Acum cand am venit in tara, va trebui sa ma gandesc de doua ori, daca imi voi mai permite sa mai inchiriez o masina.”

Acestea au fost afirmatiile unuia dintre clientii de rent a car, care se simt afectati de cresterea brusca la pretul de carburant. Indiferent de situatie, sa vedem mai departe un exemplu, care ne arata cum afecteaza clientul de inchirieri auto, cresterea tarifului la combustibil.

Cresterea tarifului pentru carburant – exemplificare pentru piata de rent a car

Luam in acest calcul inchirierea a doua autoturisme: Ford Mondeo si Mercedes Clasa A. Amandoua sunt autovehicule destul de fiabile si rezistente pe sosea.

Cu toate acestea, exista o diferenta considerabila intre cele doua, atat din punct de vedere al pretului de inchiriere, cat si al consumului de carburant. Daca in cazul autovehiculului Mercedes Clasa A, consumul este 19 la suta de kilometri,… La masina Ford Mondeo, acesta este de doar 6%.

Diferente intre cele doua tipuri de autovehicule ( atat la inchiriere, cat si la consmul de carburant )

Autovehiculul Ford Mondeo poate fi inchiriat de la 40 de euro, iar masina Mercedes Clasa A are pretul de rent de la 160 de euro pe zi. Cu toate ca tariful de inchiriere, este de 4 ori mai ridicat la al doi-lea autoturism, calitatea este cu mult peste. Acum, sa vedem diferenta dintre tarife la consumul de combustibil dintre cele doua automobile.

Daca la autovehiculul Mercedes Clasa A, tariful cheltuit pentru consum este de 1710 Ron, la cealalta masina acesta ajunge la 540 de Ron. Dupa cum vedeti si dumneavoastra, este o diferenta enorma de pret intre cele doua autovehicule.

Noi am realizat acest exemplu, pentru cealalta categorie de clienti. Acestia sunt cei, care inchiriaza autovehicule cu un tarif de peste 60 de euro pe zi. Foarte multi dintre ei, au confirmat ca se vor indrepta catre autoturisme cu un buget mai scazut.

Foarte multi clienti de rent a car, se vor indrepta catre autovehicule cu o clasa mai scazuta

Majoritata clientilor au afirmat, ca bugetul le este restrans si ca vor fi fortati sa adopte o decizie. Foarte multi din cei care isi calculeaza bugetul, au mentionat ca nu isi vor mai permite sa inchirieze autovehicule in viitorul apropiat. Deasemeni, din categoria oamenilor ce inchiriaza masini cu peste 60 de euro pe zi, o mica parte au zis ca se vor indrepta catre autovehcule cu o clasa mai scazuta.

Prin exemplul nostru de mai sus, realizam ca au dreptate. In ultima perioada, au crescut pe langa tarifele pentru combustibil si preturile la serviciile de inchirieri auto.

Foarte multi clienti din domeniul de inchirieri auto, se vor duce catre masini care au un consum mai mic

Exemplul nostru cu autovehiculul Mercedes Clasa A, poate nu este cel mai potrivit. Pe piata de rent a car sunt autoturisme, care au un consum cu mult mai ridicat. Spre exemplu, sunt autovehicule 4×4 ce pot avea un consum de 40 de litri la suta de kilometri. In acest caz, vorbim de un cost si mai ridicat. Cu toate acestea, Mercedes Clasa A este una dintre cele mai inchiriate autovehicule din gama de lux.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre acest subiect, noi v-am pregatit un articol separat: https://rent-4u.ro/cum-a-influentat-cresterea-pretului-pentru-carburant-serviciul-de-rent-a-car/

Ati vazut de aceasta data, cum a influentat cresterea pretului la carburant in piata de inchirieri auto.
Acesta a fost articolul nostru. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

4 thoughts on “Cum influenteaza cresterea tarifului pentru combustibil, serviciul de inchirieri auto?

  1. Multumesc autorului pentru informatiile utile oferite in acest articol. Voi incerca sa aplic sfaturile date pentru a-mi proteja tenul impotriva efectelor negative ale razelor UV. Este important sa fim preventivi in acest sens.

  2. Am invatat din acest articol ca expunerea excesiva la soare poate duce la aparitia unor probleme serioase de sanatate, precum cancerul de piele. De aceea, este esential sa ne protejam corespunzator atunci cand petrecem timp afara.

  3. Sunt impresionata de recomandarile facute in acest articol, cum ar fi purtarea ochelarilor de soare si a unui palarie cu boruri largi pentru a ne feri de efectele nocive ale soarelui. Este bine sa avem grija de pielea noastra.

  4. Articolul este foarte interesant, am aflat multe informatii noi despre cum sa ne protejam tenul impotriva razelor UV. Este important sa folosim mereu protectie solara pentru a preveni imbatranirea prematura a pielii.

Comments are closed.